20200114_104928
möte
Skärmavbild 2020-01-23 kl. 20.20.30

OM FÖRFATTARSKOLAN


Vill du lära dig att använda olika litterära grepp och komponera texter som fångar läsaren. Vill du få dina idéer och avsikter att gå fram så effektivt som möjligt. Om du vill behärska konsten att skriva kan du gå författarskolan.


Vi arbetar med lyrik, prosa, sångtexter, dramatexter m.m. I kursen lär vi oss behärska lyrikens bildspråk, rytm och musikalitet och komposition. När vi skriver noveller lär vi oss det mesta om hur man utnyttjar karakteriseringar, perspektiv, fokus och tidsstrukturer m.m. för att göra texten verkningsfull. Om vi arbetar med sångtexter, essäer eller dramatik lär vi oss vad som är speciellt för dessa olika genrer och vad som krävs för att göra texterna levande. I linje med folkhögskolans landsbygdsprofil arbetar vi också tematiskt med platsbunden poesi, texter från periferin och att ge dina unika erfarenheter ett uttryck.



PRAKTISK INFORMATION 


Studietakt: 25-50% kan kombineras med andra kurser upp till 100% och minst 50%.


Kurslängd: 1-3 år.


Kurstyp: Särskild kurs.


Studiestöd: Kursen är CSN-berättigad, Gymnasienivå (A2).


Kursstart: Kursen startar vid 2 tillfällen per år, varav ett på vårterminen och ett på
höstterminen. För läsåret 22/23 gäller följande datum: 230109.


Plats: Undervisningen bedrivs på Riddarhyttans skola, Skolvägen 5, 739 93 och på Skräppbo skola, 739 93 Riddarhyttan.


Boende: I Riddarhyttan finns studentboende. Till Riddarhyttan reser du enkelt med kollektivtrafik.


Terminsavgift: 1000 kr per termin för material och försäkringar. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.


Vill du veta mer? För mer information kontakta studierektor Anders Olsson
info@kulturreservatetsfhs.se


KURSLÄRARE


Michael Gustavsson är rektor vid Kulturreservatets folkhögskola och är ytterst ansvarig för verksamheten. Han har utbildats vid Uppsala universitet och är professor i litteraturvetenskap. Han har forskat mycket om bildning och utbildning och har för närvarande anslag från Vetenskapsrådet för att på deltid forska om bildning på landsbygden, speciellt norra Västmanland. Genom sitt arbete vid folkhögskolan vill han genomföra en del av sina bildningsidéer i praktiken. 


Michael undervisar i skrivande, och en del Allmän kurs och musik vid folkhögskolan, samt håller i skolans fredagsseminarium.