Boendekatalogen

Här hittar du rekommenderade boenden för våra kurser. Du tar själv kontakt med uthyraren. Givetvis hjälper vi till om du har frågor!

Folkhögskolans kontakt: Anders Olsson, studierektor tel: 073-0303760

Kolingen, Riddarhyttan

Baggå skola Café & BnB, Baggådalen

Precis vid skogskanten ligger Kolingen. Det är ett sekelgammalt lägenhetshus

som byggdes för dem som jobbade i gruva, hytta och i skogen.


Boendet ligger ca 3 km från kurslokalerna och i direkt anslutning till busshållplatsen.

Till byns affär är avståndet cirka 2,5 km.

Här bor du i enkelrum eller dubbelrum med tillgång till delat kök och badrum

samt parkeringsplats.


Boendet har enklare standard och är vackert beläget. Det ger möjlighet till såväl studiero som samvaro med andra kurskamrater.

Internet tar du med dig.


Kolingen förestås av silversmeden och konsthantverkaren Jan Dahlberg som har sina rötter i Riddarhyttan och är en del av byns långa teatertradition.


Kolingen utvecklas nu stegvis också till kursgård med inriktning på konsthantvek.

 

Priser:

Enkelrum 3000:-/månad

Del i dubbelrum: 2000:-/månad

 

Kontakt: Jan Dalberg

Telefon: 076-226 60 03

E-post: jandalbergsmed@yahoo.se


Bäckegruvan, Riddarhyttan

Precis bredvid badvänliga Hedströmmen ligger Baggå skola från 1800-talet, nu renoverat till café och boutique BnB. Boendet ligger ca 15 km från kurslokalerna och ca fem km cykelvänlig väg till busshållplatsen. Till affär är avståndet cirka 9 km.

 

Här bor du i enkelrum eller dubbelrum och har tillgång till delat kök och wc/dusch. Boendet har gratis WiFi och gott om parkeringsplatser. Boendet har modern enkel standard och är vackert beläget mitt i den pastorala Baggådalen. I trädgården finns grillplats och cafémöbler, cyklar finns att låna och den allmänna cafésalen är tillgänglig som mysigt allrum. Det ger möjlighet till såväl studiero som samvaro med andra kurskamrater i händelse av fler boende. Mobiltäckning finns för följande operatörer: Telia.

Baggå Skola Café & BnB förestås av Tomas & Amy som drivit verksamhet i byggnaden sedan 2011. Amy har huvudansvar för café och catering medan Tomas är ansvarig för hotellverksamheten & vaktmästeri.

 

Pris:

Enkelrum 3000/månad

Del i dubbelrum: 2000/månad

 

Kontakt: Tomas Lanner

Telefon: 073-999 54 61

E-post: lannertomas@gmail.com

Skinnskattebergs kommun

I en idyllisk gruvby från början av 1900-talet ligger detta boende. I omgivningen fin sjöar, skog, vandrings- & cykelstigar. Fina badsjöar finns på promenadavstånd. I närområdet finns ridstall med turridning, vildmarkscentra, konstgallerier, wellness-aktiviteter med mera. Huset har stabilt internet (fibernät), bra arbetsytor, lugn och ro; en plats både för jobb och avkoppling. I huset finns en lägenhet för uthyrning.


Huset har en stor trädgård och är beläget med direkt närhet till skog och sjöar. En perfekt plats att göra utflykter till närliggande orter så som de väbevarade idyllerna Norberg, Nora, Smedjebacken, Ängelsberg, Uttersberg, Ramsberg, för att nämna några av de närliggande orterna. Närmsta butik är 3 km bort.


I lägenheten finns 2 ganska stora rum med 2 sängar och skrivbord + 1 mycket litet rum utan skrivbord. Lägenheten har ett stort mysigt kök utrustat med kyl, frys, spis och husgeråd. Toalett, duschrum, hall, farstu finns också. 


Huset förestås av Kenneth Cosimo, frilansande kompositör/musiker och Nina Fagerroos Punkhotellinhavare/Skivbolagsinnehavare/Mentalskötare

 

Priser:

Litet enkelrum: 2500:-/månad

Del i större dubbelrum: 2500:-/månad

 

Kontakt: Nina

Telefon: 0734472292

E-post: nina-fagerroos@hotmail.com


Det är lätt att finna ett vackert boende i Skinnskatteberg. Du kan välja mellan att bo i tätort eller mer naturnära i någon av de omgivande byarna.


Som hyresgäst hos Skinnskattebergs kommun får du ett lugnt och tryggt boende med bra service. Våra lägenheter är centralt belägna med närhet till barnomsorg och service. Vi erbjuder personlig service och goda grannar när du bosätter dig hos oss. Skinnskattebergs kommun har ca 200 lägenheter fördelade mellan Riddarhyttan, Färna och centralorten.


Kontakt:
Fastighetsservice 
0222-51 58 50
www.skinnskatteberg.se