Allmän kurs
Skärmavbild 2020-01-21 kl. 17.05.30
3
Skärmavbild 2020-02-08 kl. 16.47.27

ALLMÄN KURS GYMN. (1-3år)

Studietakt 50-100%

 

 

Allmän kurs är för dig som behöver komplettera eller läsa in gymnasiebehörighet, men du kan också läsa den för din egen skull. 

 

 

Utbildningen är 1-3 år beroende på hur mycket du saknar för din gymnasiebehörighet. Om du inte behöver gymnasiebehörighet kan du studera det du är intresserad av. Du kan läsa svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religionskunskap, historia och samhällskunskap. Dessa ämnesstudier kan blandas och läsas tillsammans med en eller flera av folkhögskolans övriga kurser.


ALLMÄN KURS GRUND (1-3år)

Studietakt 50-100%


Det här är utbildningen för dig som inte har slutfört grundskolan,


Vi läser ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och historia och arbetar både individuellt med varje ämne och i tematiska projekt där alla ämnen kan ingå i redovisningen. Vi arbetar i en gemenskap där studierna anpassas efter dina kunskaper, förmågor och viljan att läsa vidare.Övrig kursinformation


Kurstyp
Särskild kurs


Kurstid 
26 aug 2019 – 5 jun 2020


Studietakt
25 – 50 % kan kombineras med andra kurser upp till 100 % och minst 50 %


Längd 
1-3 år 


Ansök senast 
Vi tar emot och behandlar ansökningar löpande.


Antagningsvillkor 
Du måste ha fyllt 18 år.


Kostnader 
1000 kr per termin för material och försäkringar. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.


Studiestöd
Kursen är CSN-berättigad, Gymnasienivå (A1)


Kontakt

Michael Gustavsson, Kursföreståndare  michael@kulturreservatetsfhs.se   070-4965829

Anders Olsson, studierektor anders@kulturreservatetsfhs.se    070-681 14 81

 

Kurslärare

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Michael Gustavsson

Telefon: 070-496 58 29

Mail: michael@kulturreservatetsfhs.se

Michael Gustavsson är rektor vid Kulturreservatets folkhögskola och är ytterst ansvarig för verksamheten. Han har utbildats vid Uppsala universitet och är professor i litteraturvetenskap. Han har forskat mycket om bildning och utbildning och har för närvarande anslag från Vetenskapsrådet för att på deltid forska om bildning på landsbygden, speciellt norra Västmanland. Genom sitt arbeta vid folkhögskolan vill Michael genomföra en del av sina bildningsidéer i praktiken. 


Michael undervisar i skrivande, och en del Allmän kurs och musik vid folkhögskolan, samt håller i skolans fredagsseminarium.

Berit Engman

Telefon: 072-940 12 07

Mail: berit@kulturreservatetsfhs.se

Berit Engman är utbildad teaterpedagog  på Brunnsviks folkhögskola och har  lång erfarenhet av teaterarbete. Hon har mångårig erfarenhet av att stå på scen, skriva och ge regi och har framförallt arbetat hos Teatermaskinen


Hon har varit varit lärare och pedagog i skrivande och i teater, och hon undervisar även i kursen att göra scenkonst, Allmän grund svenska, historia och samhällskunskap samt arbetar som folkhögskolekoordinator. 

Isak Rider

Telefon: ---

Mail: isak@kulturreservatetsfhs.se

Isak Rider är snart färdigutbildad jurist med examen från Uppsala Universitet. Han har förenat sina juridikstudier med engagemang och arbete inom diverse litterära och estetiska projekt; så som essäförfattare för bl.a. Karlfeldtsamfundet respektive amatörfilmmakare i Hedemora kommun, såväl framför som bakom kameran.


Sedan hösten 2019 undervisar Isak på Allmän kurs grund- samt gymnasienivå.

Copyright © All Rights Reserved