Musik
11hej
DSC_0450
IMG_0192

MUSIK (1-3år)

Studietakt 50% (om du kombinerar med andra kurser kan du läsa 25%)

 

 

Vår musikkurs är till för alla, både med och utan förkunskaper. Den tar sin utgångspunkt i viljan att sjunga och spela, själv och tillsammans med andra.

Vi börjar i lusten att lära sig nya saker, att pröva sig fram till sin röst och sitt/sina instrument.


Under kursens gång letar vi gemensamma och individuella utmaningar som växer fram ur praktiskt arbete med sång och musik. Detta kombineras med grundläggande studier i musikteori, populärmusik, textanalys och grundläggande arbete med repertoar och produktion. För dig som vill utveckla din röst kan du komplettera med ett spår för mer avancerad sång och för dig som vill utveckla samspel, finns möjlighet att delta i en jamorkester och för den delen starta en egen grupp i skolans lokaler.

Vår målsättning är att musiken och sången också ska höras utanför skolans väggar och vi gör därför ett eller flera framträdanden varje termin.


Du kan kombinera dina musikstudier med studier inom någon av folkhögskolans övriga kurser.ÖVRIGA KURSER 

Studietakt 25%


KÖR


Förutom att kör finns som ämne i vår musikkurs så finns den även att välja som en egen, individuell kurs där du får sjunga i kör. Här kommer du få lära dig grunder i sångvård och uppvärmning som kan gynna din körsång och även hur det är att samarbeta i en större grupp där alla åsikter och tankar räknas.


JAM


Väljer du jam som individuell kurs med 25% studietakt får du en gång i veckan vara med en grupp musiker av olika bakgrunder och med varierande kunskaper och spela musik; här är alla genrer och former av musik varmt välkomna och individens kreativitet sätts ofta i fokus vilket leder till god utveckling i bl.a sångskriveri och annat skapande i olika former.Övrig kursinformation


Kurstyp
Särskild kurs


Kurstid 
24 aug 2020 – 11 jun 2021


Studietakt
25 – 50 % kan kombineras med andra kurser upp till 100 % och minst 50 %


Längd 
1-3 år 


Ansök senast 
Vi tar emot och behandlar ansökningar löpande.


Antagningsvillkor 
Du måste ha fyllt 18 år.


Kostnader 
1000 kr per termin för material och försäkringar. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.


Studiestöd
Kursen är CSN-berättigad, Gymnasienivå (A1)


Kontakt

Michael Gustavsson, Kursföreståndare  michael@kulturreservatetsfhs.se   070-4965829

Anders Olsson, studierektor anders@kulturreservatetsfhs.se    073-0303760

 

 


Kurslärare

Lena Andersson

Telefon: 070-743 16 20

Mail: lena@kultureservatetsfhs.se

Lena Andersson är bosatt i Riddarhyttan och är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg. Lena har arbetat som sångerska och dansare både i Sverige och utomlands.


Hon har jobbat med show, kabaré, samt programverksamhet i olika konstellationer. Lena har jobbat på Kultureservatets Folkhögskola sedan 2017 och har även en tjänst på Skinnskattebergs kulturskola som sång- och danspedagog; något hon har jobbat med sedan sent 90-tal.


Lena spelar saxofon, tvärflöjt och piano.

 se

Anders Olsson

Telefon: 073-0303760

Mail: anders@kulturreservatetsfhs.se

Anders Olsson är bosatt i Riddarhyttan och utbildad teaterpedagog på Brunnsviks folkhögskola. Han har arbetat med kultur i många olika former: som projektledare, producent, skådespelare, författare, marknadsförare, kursansvarig, programläggare och även med lokala utvecklingsprojekt inom föreningslivet och i olika internationella projekt.


Anders har arbetat som pedagog med skrivarkurser sedan 1998. Sedan 2011 har han undervisat i produktions- och projektledningskunskap och musik samt som huvudlärare på kursen Bygga By. Han är även studierektor på Kultureservatets Folkhögskola.

Copyright © All Rights Reserved