IMG_0877
DSC_0060
13528611_821584137973097_7553005277079170873_o kopia

SMF-KURS: Berätta sanningen

Studietakt 100 % 

 

 

Kulturreservatets folkhögskola och Arbetsförmedlingen erbjuder SMF-kursen Berätta sanningen –

en annan sorts kurs för dig som vill vidare i livet.

 


Saknar du betyg från skolan och funderar du på att börja plugga igen? Prova vår Studiemotiverande folkhögskolekurs. Det kostar inget och vi sätter inga betyg. Kursen genomförs i samarbete med Arbets-förmedlingen och du behöver vara inskriven där för att kunna börja hos oss.

 

I kursen gör vi en föreställning om livet där du kan vara med utifrån vem du är och dina erfarenheter. Prova själv att skriva text, spela musik och göra teater utifrån din berättelse om ditt liv. Vi jobbar tillsammans och lär av varandra. I slutet av kursen gör vi en föreställning ihop i vår teater.

 

I kursen får du också prova att studera svenska, samhällskunskap, matematik, studieteknik och engelska utifrån dina egna förutsättningar. Vår målsättning är att i stor utsträckning genomföra studierna genom praktiskt arbete med exempelvis scenografi, bygg, värdskap och utställningar. Dessutom får du möjlighet att ta del av övrig verksamhet som pågår i dina kurslokaler. Det kan vara såväl arrangemang som föreläsningar och möten med spännande gäster!

 

Välkommen till Kulturreservatets folkhögskola i Teatermaskinens lokaler mitt i skogen!

 

Övrig kursinformation


Kurstid 

19 oktober 2020 - 15 januari 2021Studietakt
100 % 


Ansök senast 
Vi tar emot och behandlar ansökningar löpande.


Antagningsvillkor 
Du måste vara minst 16 år gammal och vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att gå kursen.


Kontakt

Anders Olsson, studierektor på Kulturreservatets folkhögskola, 073-030 3760 alt. anders@kulturreservatetsfhs.seKurslärare

Jonas Engman

Telefon: 073-044 75 30

Mail: jonas@kulturreservatetsfhs.se

Jonas Engman har  36 års erfarenhet inom teater och scenkonst. Han har varit huvudlärare, på Brunnsviks folkhögskolas teaterpedagogutbildning i Bredsjö och i Hällefors samt haft flera vidareutbildningar i regi. 


Han har regisserat mins ett 50-tal pjäser genom åren, och hans grund är den fysiska, experimentella teatern som korsar gränserna mellan olika konstnärliga discipliner som ofta rör sig i ett öppet fält av olika uttryck; röst, text, dans, bild, ljud, musik, konst och framför allt närvaro med det egna uttrycket.


Jonas är huvudlärare för kursen att göra scenkonst, manus, regi, musik och skådespeleri. 


Berit Engman

Telefon: 072-940 17 07

Mail: berit@kulturreservatetsfhs.se

Berit Engman har arbetat som skådespelerska, manusförfattare, projektledare, producent, och har arbetat i två olika EU-projekt. Hon har mångårig erfarenhet av att stå på scen, skriva och ge regi och har framförallt arbetat hos Teatermaskinen


Berit är utbildad teaterpedagog  på Brunnsviks folkhögskola och har lång erfarenhet av teaterarbete. 


Hon har varit lärare och pedagog i skrivande och i teater, och hon undervisar även i kursen att göra scenkonst, Grundläggande teaterkurs och Allmän kurs grund.